Güneydoğu Anadolu’ da doğduğu, buradan Anadolu’ ya
ve Akdeniz kıyılarına dağıldığı düşünülen zeytin
ağacı; yetiştiği bölgeye göre farklı fiziksel, kimyasal ve
duyusal özelliklere sahiptir.
Zeytinyağı ve Zeytin
Sira Gıda; Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’ nde iyi
tarım uygulamaları ile hasadı yapılan, doğru teknikler
ile sıkılmış, paketlenmiş ve uygun koşullarda
saklanmış, farklı duyusal özelliklere sahip olan
zeytinyağlarını tedarik etme olanağına sahiptir.
Zeytinyağlarını sadece asitlik derecesine göre sınıflandırmak yerine, diğer kimyasal ve duyusal özellikleri de müşterileri ile paylaşarak ihtiyaca uygun ürünleri beğeniye sunar.
Kuruyemiş
Fındık, ceviz, incir ve Antep fıstığı gibi Anadolu’ nun
farklı coğrafi özellikler gösteren bölgelerinde
iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilmiş ürünlerin
tedariğinde geniş bir ağa sahiptir.
Sira Gıda, ürünlerini doğal tadı ve aroması
kaybolmadan hasat öncesinden paketlenme ve
saklanmaya kadar bütün süreçleri kontrol ederek
müşterilerin beğenisine sunar.